Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

Libelulele - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

Libelulele - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

Scris în . Publicat în Creaționism-Evoluționism.

Libelulele sunt foarte rapide. V-aţi întrebat vreodată de ce li se mai spune dragoni (dragonfly)? Din cauza maxilarelor puternice. Libelula este un vânător iscusit. Se poate arunca asupra prăzii cu o viteză de peste 32 km la oră. Aripile sale îi oferă o abilitate incredibilă de a zbura. Îşi poate ochi prada de la peste 12 m, care are slabe şanse de a scăpa.

Libelula trăieşte în apă, ca larvă. Pot să stea în apă, ca larve, de la unu la doi ani. Acolo mănâncă peştişori şi mormoloci. Se numesc Tyrannosaurus Rex, cele mai mari carnivore din ape.

Această parte a gurii nu poate fi asemănată cu nimic. Se pliază dedesubt şi poate extruda şi prinde tot ce trece. Uneori se întâmplă să fie într-un loc mai mulţi mormoloci şi apare larva unei libelule, prinde un mormoloc şi îl mănâncă. Acesta scoate un semnal pentru a-i atenţiona pe ceilalţi mormoloci şi aceştia îşi schimbă culoarea, pentru a putea înota mai repede, ca să scape de larva libelulei. Prin aceasta vreau să spun că evoluţia nu are nici un răspuns la asemenea lucruri.

Libelulele au cei mai buni ochi dintre toate insectele şi pot avea până la 30 000 de faţete. Au faţete mici, fiecare absoarbe puţină lumină şi o anumită imagine. Nimic nu se aseamănă cu asta.

Se spune despre Sikorsky, cel care a inventat elicopterul, că a studiat libelulele şi de la ele s-a inspirat pentru elicoptere. Libelula are două perechi de aripi şi dacă zboară înainte aripile din faţă o vor ridica, iar aripile din spate o vor propulsa, o vor împinge.

Dar pot să zboare şi înapoi. Când o libelulă zboară înapoi, aripile din spate o ridică, iar aripile din faţă o împing. Deci este inversul acţiunii muşchilor când zboară înapoi şi poate să facă acest lucru imediat. Poate zbura în sus, se opreşte şi zboară înapoi.

Dar libelulele au muşchi care sunt prinşi de fiecare aripă şi folosesc ambele perechi de aripi independent, pot să facă mişcări bruşte şi manevre astfel încât să scape de oricine încearcă să le colecţioneze.

Din câte ştiu, sunt singurele insecte care se întorc cu întregul corp odată. Dacă zboară drept şi vă uitaţi la ele, întregul corp e drept, abdomenul e drept. Dacă fac o mişcare de întoarcere, înseamnă că aripile de sus sau aripile din spate comparate cu aripile din interior, acum fac două lucruri diferite. Deci, se foloseşte de aripi în două moduri diferite, în partea opusă a corpului.

Dar aripile, cum de aceste aripi fragile ale unei libelule nu se frâng? Poţi vedea prin ele. Sunt subţiri ca o foiţă. Dumnezeu a creat prin acele aripi, mici canale, care pot fi cam a patruzecea parte dintr-un cm. Acestea oferă rezistenţă. Au celule care sunt mai groase spre marginile aripilor, pentru ca în timpul zborului aripile să nu trepideze. Aceasta este o minune. Nu ştiu să explic altfel. Cred că Domnul nostru este uimitor.

Extras din Documentarul Creaturi extraordinare care sfidează evoluţia II - produs de Exploration Films și difuzat de Alfa Omega TV în cadrul Lunii Creaționiste - află mai multe: http://alfaomega.tv/creationism

creationism sectiune

5278 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.