• Secțiunea „CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE”

    CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.


    casatorie familie generic250x250Cursul Căsătoria și Familia

    Cursul Casatoria si Familia, dezvoltat de Lucian Oniga, se adreseaza in special tinerilor ce urmeaza sa se casatoreasca. Prima parte a cursului dezbate celibatul, asteptarile oamenilor cu privire la casatorie, principii pentru alegerea unui partener de viata si pregatirile pentru casatorie. A doua jumatate se aplica oricarei familii casatorite, de orice varsta. Sunt discutate rolul sotului si sotiei in familie, asteptarile reciproce, importanta comunicarii, precum si metode de rezolvare a conflictului. Este discutata de asemenea sexualitatea in cuplu. La final sunt trasate cateva principii pentru o familie sanatoasa, si cum sa imbini armonios lucrul cu familia.

    INTRA IN CURS, online     DESCARCA cursul video+PDF     COMANDA carte+DVD

Tiberiu Ciubotari - despre autoritatea barbatului

Scris în . Publicat în Creștinul și RELAȚIILE.

Barbatul trebuie sa-si implineasca mandatul dat de Dumnezeu, acela de a fi cap de familie. Preocuparea pe care o am este cum barbatul, sotul, are aceasta autoritate in familie? In vremuri in care miscarea feminista este promovata din toate partile, barbatul trebuie sa fie cap de familie si este mandatul lui Dumnezeu, este porunca Domnului.

E important sa nu uitam, ca barbati si sa nu ne descurajam niciun moment, ca autoritatea aceasta este data de Dumnezeu si este sustinuta de Dumnezeu, iar Dumnezeu cand da o porunca iti da si puterea sa o implinesti. Atunci sa nu te temi sa fii ceea ce Dumnezeu se asteapta sa fii: cap de familie. Autoritatea decurge din faptul ca iti asumi Cuvantul lui Dumnezeu - autoritatea aceasta delegata, esti ceea ce Dumnezeu spune ca esti deja si apoi traiesti in felul acesta. Altfel spus, sunt cap de familie pentru ca a spus Dumnezeu ca sunt, pentru ca intrupez valorile unui adevarat barbat, unui sot iubitor, ale unui cap de familie. Sunt gata sa imi asum, sa traiesc cu responsabilitate, sunt pregatit sa imi iubesc sotia, sa o protejez, sa stau aproape de copiii mei.

In Cuvantul lui Dumnezeu, in 1 Corinteni 11:3, ni se spune: „Dar vreau sa ştiţi ca Hristos este Capul oricarui barbat; ca barbatul este capul femeii şi ca Dumnezeu este Capul lui Hristos.” Nu stiu de ce din capitolul asta noi scoatem tot felul de alte lucruri, dar probabil cel mai important noua ne scapa. Cheia textului este despre invelitoarea femeii, asta e explicatia si baza discutiei. Ceea ce vreau sa spun este faptul ca Duhul lui Dumnezeu randuieste lucrurile. Structura de autoritate in Imparatia lui Dumnezeu este urmatoarea: Dumnezeu-Hristos-barbatul-femeia. Vrei autoritate? Nu uita ca ai autoritate delegata de la Hristos, nu uita ca esti autoritate peste familia ta si peste sotia ta si totul trebuie sa faci cu responsabilitate. Manifesti o relatie curata, frumoasa, sfanta in relatia ta cu Domnul? Pentru ca vrei autoritate. Prima data cum te supui tu autoritatii tale, ca autoritatea ta sa fie cum ti-o doresti, deplina, in casa ta? De aici sa incepi. Cum respect eu autoritatea, care este Hristos, si apoi cum manifest aceasta autoritate? Totdeauna in dragoste. Totdeauna cu multa credinta in Dumnezeu, pentru ca El mi-a delegat-o si inseamna ca pot sa fiu ceea ce El mi-a spus sa fiu adica, cap de familie. Autoritate nu inseamna a bate cu pumnul in masa pentru ca nu despre asta e vorba, ci este o autoritate patriarhala. Este vorba de o greutatea a cuvantului, a ceea ce spune, a ceea ce face omul credincios, care sta necontenit si neconditianat langa Dumnezeu. A-i lui il vor urma pentru ceea ce este. Un astfel de om prezinta garantie, prezinta incredere, nu te temi de lucrurile pe care le va face, ca te va surprinde, va fi imprevizibil in reactii si in vorbe. Si autoritate inseamna, inclusiv, sa cumperi din cand in cand, in mod tandru, un buchet de flori pentru sotia ta. Asta inseamna ca esti barbat, stapan pe tine, si sa te duci sa i-l oferi frumos, insotit de cuvinte frumoase, de o imbratisare. Si iti mai dau un sfat: nu-i spune cat costa!

Mai multe intrebari si raspunsuri similare la: http://alfaomega.tv/crestinulsisociet..

1031 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.