Mana profetica - Onoare si maretie...

Mana profetica - Onoare si maretie...

Scris în . Publicat în Devoțional.

Citind cartea Rut, Dumnezeu dorește să ne atragă atenția asupra unei femei moabite care relativ părea lipsită de importanță. Moabiții nu erau vrednici de respect în acele vremuri. Cum a reușit această femeie să se ridice dintr-un loc al sărăciei, pe când strângea și culegea spice din snopi rămase pe urma secerătorilor, și să devină mai apoi soția lui Boaz, un om foarte bogat? Să strângi spice de pe urma secerătorilor era un lucru umilitor, pentru că prin aceasta lăsai să ți se vadă sărăcia în care trăiai. În versetele 10 și 11, Boaz face un comentariu foarte interesant. Cheia care a ajutat-o pe Rut să intre în mariaj cu acest om bogat a fost onoarea pe care a demonstrat-o față de soacra ei, Naomi. Onoarea este cea care a așezat-o pe Rut în lista eroilor credinței din Evrei 11! Dumnezeu i-a atras fermierului atenția asupra lui Rut.

Atât de la părinții noștri bilogici, cât și de la cei spirituali am moștenit un ADN. Noi suntem ceea ce suntem datorită lor. Personal, mă gândesc adesea la marile sacrificii făcute de părinții mei pentru a mă crește într-o familie creștină. Reflectez adesea și la sacrificiile făcute de părinții mei spirituali pentru a mă ajută să devin ceea ce sunt. Oamenii aceștia nu sunt perfecți, dar ceea ce sunt azi se datorează tuturor lucrurilor pe care ei le-au împărtășit cu mine. Râvnești la o viață lungă și la o viață de slunire? Începe prin a-ți onora părinții. Începe să practici arta onoarei, cât timp părinții tăi mai sunt în viață și nu atunci când nu mai sunt. Fă orice sacrificiu pentru a lăsa în urma ta onoarea ca moștenire! Dumnezeu te va umple atunci cu măreție, așa cum a făcut și în cazul lui Rut.

Verset biblic: Rut 2:10-11 - „Atunci ea s-a aruncat cu faţa la pământ şi i-a zis: ‘Cum am căpătat eu trecere înaintea ta, ca să te îngrijeşti de mine, o străină?’ Boaz i-a răspuns: ‘Mi s-a spus tot ce ai făcut pentru soacra ta, de la moartea bărbatului tău, şi cum ai părăsit pe tatăl tău şi pe mama ta şi ţara în care te-ai născut, ca să mergi la un popor pe care nu-l cunoşteai mai înainte.’”

© Ruach Ministries

1887 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.