Războiul civil din Siria

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

Au trecut zece ani de la izbucnirea Războiului Civil din Siria. Jumătate de milion de sirieni și-au pierdut viața în timpul luptelor. Mai bine de 10 milioane de oameni au fost mutați în țară sau trăiesc ca refugiați în alte țări. Recent, Gary Lane de la CBN a stat de vorbă cu Johan Mooji. El este director coordonator la World Vision Siria în Amman, Iordania. Urmăriți reportajul.

Gary Lane: Acest război durează de un deceniu. Se prevede sfârșitul lui? Care este situația pe teren în prezent?

Johan Mooji: Din nefericire, situația nu s-a schimbat mult în ultimii ani. Într-o oarecare măsură, conflictul a devenit mai complicat deoarece crește numărul țărilor care se implică și tot mai mulți oameni sunt relocați. După ce foarte mulți au părăsit țara cu câțiva ani în urmă, continuă totuși relocarea internă. Majoritatea au fugit în nordul și în nord-vestul Siriei, unde World Vision încearcă să ajute cât se poate de mult.

Gary Lane: Am vorbit despre pierderea de vieți umane. Care este situația economică? Potrivit raportului partenerului vostru, Frontier Economics, costul conflictului poate depăși 1,7 miliarde de dolari în prezent. Numărul va crește semnificativ până în 2035. Ce înseamnă asta pentru Siria și pentru poporul sirian?

Johan Mooji: Situația în Siria, care a fost o țară cu un venit aproape mediu, s-a înrăutățit semnificativ. Economia s-a prăbușit. Majoritatea oamenilor nu au suficientă hrană. Pe lângă dezastrul economic al țării, există o generație fără viitor. Totuși, noi sperăm că vor veni vremuri mai bune.

Gary Lane: Care este statutul Bisericii din Siria? Mulți creștini au fugit, însă unii au rămas. Când am vizitat Maaloua și Damascul cu cinci ani în urmă, am avut impresia că Biseirca a fost devastată, însă a supraviețuit. Împărtășiți-ne impresiile dumneavoastră.

Johan Mooji: Recent am vorbit cu un episcop și el cere ajutor. Vede că oamenii încearcă să fugă de război, însă spune că creștinii au un rol important în țară. El le cere oamenilor să rămână.

Gary Lane: Vom continua să ne rugăm pentru ei și să îi ajutăm cum putem. Din Amman, Iordania, Johan Mooji, directorul coordonator al World Vision Siria.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 872, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

89 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.