Mapamond Creștin: 20 ani de știri din perspectivă creștină | Reportaj Alfa Omega TV

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

De 20 de ani, Alfa Omega TV transmite știri în limba română, din perspectivă creștină. Mapamond creștin este o emisiune realizată în parteneriat cu CBN din Statele Unite ale Americii.

Emisiunea ”Mapamond creștin” de la Alfa Omega TV este primul program de știri abordate din perspectivă creștină realizat în România. Primele ediții au fost produse în anul 2001. La început, emisiunile informative au fost distribuite la stații regionale și locale de televiziune.

Tudor Pețan, director, Alfa Omega TV: ”Mapamond creștin” a avut, și are cred și acum, un rol important. Mulți m-au întrebat, în special partenerii de la CBN, din ce cauză ”Mapamond creștin” este important pentru România. Le-am spus de fiecare dată și o spun și acum, mai ales în anii de început, dar și acum, prin ”Mapamond creștin”, prin știrile care sunt prezentate în această emisiune din lumea largă, știri din zona de persecuție religioasă, proiecte sociale, de misiune mondială, Dumnezeu a adus în România o înțelegere a lucrurilor, a adus noutăți.

Chris Mitchell, șeful Biroului de știri CBN în Orientul Mijlociu: Vreau să vă felicit pentru ceea ce faceți prin Alfa Omega TV, prin predicarea Cuvântului lui Dumnezeu, prin faptul că ajutați oamenii să înțeleagă vremurile și să știe ce să facă.

Fiecare emisiune ”Mapamond Creștin” este produsă în limba română și conține informații din întreaga lume. De asemenea, includem unul sau două reportaje din România. Acestea reflectă modul în care Dumnezeu lucrează pe întreg globul.

Tudor Pețan, director, Alfa Omega TV: Chiar dacă noi am adăugat treptat, treptat câte o știre, două pe săptămână din actualitatea creștină românească ”Mapamond creștin” realizează pentru români o imagine globală a ceea ce face Dumnezeu în lume în această vreme.

Bolnavii sau oamenii rămas pe drumuri sunt aduși în satul bihorean Dumbrava din toată țara. Lucrarea a început acum 14 ani în două camere în casa lui Viorel Pașca, din care a mai rămas doar o piatră de aducere aminte.

Amir Tsarfati a realizat un turneu în mai multe orașe românești, între care Bistrița și Timișoara, pentru a aduce un mesaj Bisericii lui Hristos referitor la stabilirea priorităților în aceste vremuri.

Amir Tsarfati: Europa este disperată, are nevoie de un lider. Israel este din nou în țară. Un război este la orizont.

Palatul Parlamentului din București a găzduit recent cea de-a 14-a ediție a evenimentului ”Mic dejun cu rugăciune”. Manifestarea care prezintă un mare interes pentru clasa politică dar și pentru Biserică este organizată de Grupul Ecumenic de Rugăciune al Parlamentului.

În urmă cu opt ani solistul vocal al formației Proconsul, Marin Bogdan Mihai și-a predat viața și sufletul lui Dumnezeu. El a luat această decizie împreună cu soția lui, Loredana Marin.

Tineri creștini din România și străinătate au participat anul acesta la cea de-a 12-a ediție a Festivalului ”Promisiune” organizat de Tineri pentru Misiune Mediaș. Viziunea TPM este trimiterea tinerilor pe câmpul de misiune în România și în afara granițelor, implicarea lor în lucrarea lui Dumnezeu în diferite comunități sau la nivel individual.

Prezent în România cu câțiva ani în urmă, directorul departamentului de știri al organizației CBN, Rob Allman, a vorbit despre importanța de a oferi informații credibile în aceste vremuri.

Rob Allman, director, departamentul de știri CBN: CBN-ul și partenerii noștri, cum ar fi Alfa Omega TV, credem că e datoria noastră să transmitem știrile dintr-o perspectivă creștină, ca să putem fi relevanți, dar să fim totdată și sare, așa cum ne-a chemat Dumnezeu.

Cei care s-au implicat de-a lungul timpului în pregătirea știrilor și a reportajelor spun că au primit o altă înțelegere asupra evenimentelor abordate.

Roxana Giulușan: Pentru mine a fost o bucurie să văd că am această libertate în a arăta lucruri pozitive și nu a ne opri poate la o informație senzațională sau la un cancan pe care în mod obișnuit îl vedem la televizor

David Prială: Un aspect care m-a impresionat de când sunt implicat în echipa de realizare a ”Mapamondului creștin” este modul în care Dumnezeu schimbă viețile oamenilor. Am întâlnit persoane cu povești de viață dramatice care au fost schimbate și restaurante prin relația pe care au dezvoltat-o cu Dumnezeu. Mă bucur să fiu parte din acest proiect prin care arătăm telespectatorilor cum lucrează Dumnezeu în aceste vremuri.

„Mapamond creștin” oferă românilor o imagine globală a ceea ce face Dumnezeu în lume în această vreme. Emisiunea informativă este realizată de Alfa Omega TV în parteneriat cu rețeaua de radiodifuziune creștină Christian Broadcasting Network din Statele Unite ale Americii.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 872, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

79 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.