• Cursul „10 minute despre rugăciune”

    Cursul „10 minute despre rugăciune” - În episoade scurte a câte 10 minute fiecare, Cindy Jacobs atinge subiecte importante, oferindu-ne unelte deosebite în vederea echipării oricărui credincios care are nevoie de instrucțiuni clare despre rugăciune și mijlocire. Indiferent de locul în care te afli în viața ta de rugăciune, vei descoperi cum poți deveni un războinic perseverent în rugăciune.

    Detalii

A bate, al treilea nivel al rugăciunii (A) | Michael Kimuli

A bate, al treilea nivel al rugăciunii (A) | Michael Kimuli

Sunt unele persoane care cred că orice fel de rugăciune înseamnă a-L căuta pe Dumnezeu. Nu! Nu!

În rugăciunea de căutare importanţa și concentrarea este pe Cristos. Din această cauză lauda și închinarea sunt așa de simple la acest nivel. Atunci când privești la Isus, te găsești adorânu-L, iubindu-L, prosternându-te în faţa Sa. Şi totul este așa de natural. Tema centrală este El.

Acest nivel al rugăciunii este cel mai înalt dintre cele trei nivele. Acesta este nivelul la care intri în comuniune cu Tatăl de la inimă la inimă. La acest nivel nu ceri și nici măcar nu-L cauţi pe Dumnezeu. Acum te afli chiar în prezenţa lui Dumnezeu unde El își împărtășește inima și poverile Sale cu tine. Devii una cu Dumnezeu, un partener în adevăratul sens al cuvântului.

Cortul lui Moise – călătoria rugăciunii

Rugăciunea eficientă sau rugăciunea de pătrundere este o călătorie: de la a te ruga în natural, la rugăciunea din suflet, apoi punctul culminant - rugăciunea în duhul. Cererea este cu mintea - naturalul; căutarea este cu sufletul, pe când a bate este cu duhul.

Cortul construit de Moise în pustietatea Sinaiului a avut trei curţi: curtea exterioară, curtea interioară (loc sfânt) și curtea cea mai tainică (Sfânta Sfintelor). Aceste trei curţi corespund celor trei nivele ale călătoriei rugăciunii. Eu numesc nivelul cererii rugăciunea curţii exterioare. Te afli în curtea lui Dumnezeu dar nu și în prezenţa Sa. Ești conștient că prezenţa lui Dumnezeu se află în Sfânta Sfintelor dar tu nu ești acolo. Așa că te rogi dar nu experimentezi și nici nu simţi prezenţa lui Dumnezeu.

Nivelul căutării corespunde curţii interioare, locul sfânt, care avea un sfeșnic și masa pentru punerea pâinii. Sfeșnicul reprezintă revelaţia. La acest nivel, câștigi înţelegere faţă de lucrurile lui Dumnezeu. Vezi mai ușor nevoia ta de a-L avea pe Dumnezeu. Îţi dezvolţi o foame pentru prezenţa lui Dumnezeu dar încă nu o experimentezi pe deplin. Încă nu ai ajuns dar ești pe aproape. Trebuie să continui. Aceasta este rugăciunea care corespunde curţii interioare.

Doar atunci când pătrunzi perdeaua spre Sfânta Sfintelor ajungi faţă în faţă cu Dumnezeu. Aceasta corespunde nivelului a bate – rugăciunea curţii tainice.

Nu ar trebui nicidecum să ne petrecem întreaga viaţă în curtea exterioară – mai ales știind că avem posibilitatea să intrăm în prezenţa lui Dumnezeu dar fără să reușim să ajungem acolo. Dar nici nu ar trebui să stagnăm în curtea interioară. Nu ar trebui să renunţăm până când nu suntem siguri că ne întâlnim regulat cu Dumnezeu faţă în faţă. Nimic nu poate înlocui aceasta.

Purtat de Duhul Sfânt

La nivelul căutării, Duhul Sfânt ne ajută să ne exprimăm dorinţele arzătoare ale inimii noastre, iar acest ajutor se intensifică la nivelul „a bate”. Este mai adânc. Aici Duhul Sfânt este martor împreună cu duhul nostru (Romani 8:16). Duhul Sfânt împreună cu duhul nostru devin contopiţi astfel încât Duhul Sfânt nu numai că ne ajută să strigăm către Dumnezeu dar El Însuși se roagă prin noi. Duhul Sfânt este cel care ne poartă. Duhul Sfânt începe să mijlocească prin noi.

Duhul Sfânt are nevoie de noi să-și împlinească lucrarea de mijlocire. Aceasta este esenţa mesajului din Romani 8: 26-27:

„Şi tot astfel și Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite. Şi Cel ce cercetează inimile, știe care este năzuinţa Duhului; pentru că El mijlocește pentru sfinţi după voia lui Dumnezeu.”

Mijlocirea autentică

Pe măsură ce Duhul Sfânt preia controlul, începi să simţi așa cum Dumnezeu simte. Are loc o împărtășire. Începi să vezi lucrurile din punctul de vedere al lui Dumnezeu. Începi să simţi pentru oameni așa cum Dumnezeu simte pentru ei și vei începe să plângi în numele lor.

• Tatăl dorește să gândească prin gândurile noastre

• Dorește să simtă prin inimile noastre

• Dorește să vorbească prin buzele noastre

• Dorește să plângă prin ochii noștri

• Dorește să suspine prin duhurile noastre

Nu există mijlocire la nivelul cererii. La acest nivel te preocupă doar nevoile tale și situaţiile în care te afli. Chiar și la nivelul căutării nu este prea multă mijlocire. La nivelul acesta tu dorești să-ţi satisfaci foamea cu mai mult din Dumnezeu. Dar la nivelul a bate, îţi îndrepţi atenţia spre poverile inimii lui Dumnezeu. Începi să-i ajuţi pe cei ce urmează după tine.

Nu este posibil ca tu să stai în prezenţa lui Dumnezeu și în același timp să fii indiferent la nevoile celor din jurul tău. Mijlocirea este rezultatul intimităţii tale cu Dumnezeu. Mijlocirea autentică nu este făcută sau iniţiată de om. Fiinţa umană este așa de egoistă încât nu este în stare să-și dezvolte o adevărată povară pentru alţii. De aceea sunt așa de puţini creștini care mijlocesc cu adevărat pentru alţii. Şi cum ar putea ei face acest lucru când nici nu au ajuns în prezenţa lui Dumnezeu, unde pot simţi pentru alţii așa cum Dumnezeu simte? Oricine dorește să devină un mijlocitor trebuie să fie în stare să stea destul de mult înaintea lui Dumnezeu pentru a intra regulat în prezenţa lui Dumnezeu sau chiar pentru a rămâne în prezenţa Sa.

 

P. S. Dacă doriți să studiați mai în amănunțime tematica rugăciunii eficiente, urmăriți articolele care vor fi postate în cadrul acestei serii. De asemenea, puteți achiziționa cartea Rugăciunea înflăcărată eficientă, de Michael Kimuli, de aici: https://alfaomega.tv/librarie/rugaciune-mijlocire/rugaciunea-inflacarata-produs

Volumul este disponibil și în format digital: https://alfaomega.tv/librarie/rugaciune-mijlocire/rugaciunea-inflacarata-produs

Mai multe materiale despre comunicarea cu Dumnezeu vă stau la dispoziție aici: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/rugaciune-mijlocire

723 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.