• Cursul „10 minute despre rugăciune”

    Cursul „10 minute despre rugăciune” - În episoade scurte a câte 10 minute fiecare, Cindy Jacobs atinge subiecte importante, oferindu-ne unelte deosebite în vederea echipării oricărui credincios care are nevoie de instrucțiuni clare despre rugăciune și mijlocire. Indiferent de locul în care te afli în viața ta de rugăciune, vei descoperi cum poți deveni un războinic perseverent în rugăciune.

    Detalii

Așteptând răspunsul | A bate, al treilea nivel al rugăciunii (B) | Michael Kimuli

Așteptând răspunsul | A bate, al treilea nivel al rugăciunii (B) | Michael Kimuli

Nu poţi să-L integrezi pe Dumnezeu în agenda ta. În schimb trebuie să-L lași să te programeze în agenda Lui. Aud oameni spunând lucruri ca „Mă voi izola de lume timp de trei zile și-L voi căuta pe Domnul.” Întrebarea mea este, de unde știi că-L vei găsi după trei zile? Nu tu controlezi timpul.

Dumnezeu vorbeşte

La nivelul cererii, omul Îi vorbește lui Dumnezeu; la nivelul căutării, omul strigă către Dumnezeu, împins de foamea care se află în sufletul lui; dar la nivelul „a bate”, Dumnezeu începe să-i vorbească omului; are loc comuniunea

Acum știu că unii oameni cred că Dumnezeu nu-i mai vorbește direct omului. În ceea ce privește experienţa mea și ceea ce ne învaţă Scriptura, știu că acest lucru nu este adevărat. Cuvântul lui Dumnezeu spune clar că El nu se schimbă. El este același ieri și azi și în veci (Evrei 13:8). Dacă a vorbit în trecut, iar El nu se schimbă, atunci El va vorbi și astăzi. Mulţi dintre cei care afirmă că Dumnezeu nu ne mai vorbește pur și simplu nu au ajuns în locul acela unde Dumnezeu le poate vorbi.

Dumnezeul nostru nu este o statuie, un idol fără glas. Nu este un Buda. Este o Fiinţă vie. El ne vorbește dacă continuăm să stăm în prezenţa Sa. Când ne apropiem îndeajuns de El, începem să auzim vocea Sa, să vedem gloria Sa.

Sunt ocazii când nimic nu contează, decât Dumnezeu care vorbește . Îmi amintesc o dată când am mers undeva să slujim dar nu am putut face o pătrundere. Se simţea o rezistenţă împotriva lucrării noastre. Ne rugam așa cum tot timpul o făceam – pentru o oră, chiar două câteodată – dar era clar că pierdeam bătălia. Atunci am știu că trebuie să auzim de la Dumnezeu dacă aveam de gând să înaintăm. Așa că ne-am propus să-L căutăm pe Dumnezeu, și timp de opt ore am strigat către Dumnezeu non-stop. Întrun final am experimentat o pătrundere. Unul dintre noi a primit o viziune ce arăta care era problema. Am rezolvat problema iar de atunci înainte întâlnirile au decurs extraordinar.

A rămâne în prezenţa lui Dumnezeu

Este foarte important să rămânem în prezenţa lui Dumnezeu pentru ca să ne poată vorbi. Trebuie să ne rugăm până ajungem în duhul. Dumnezeu nu ne vorbește când încă suntem în fire.

Unii dintre noi ne comportăm ca și copiii mici care merg la tatăl lor să ceară ceva iar apoi fug din cameră înainte ca tatăl să răspundă cererii lor. Sunt într-o prea mare grabă. Se roagă conform orarului lor. De fapt ei îi spun lui Dumnezeu lucruri de genul: “Hei, Dumnezeule, am la dispoziţie doar treizeci de minute. Așa că vorbește repede pentru că voi pleca în curând.“

Nu poţi să-L integrezi pe Dumnezeu în agenda ta. În schimb trebuie să-L lași să te programeze în agenda Lui. Aud oameni spunând lucruri ca, “ Mă voi izola de lume timp de trei zile și-L voi căuta pe Domnul.” Întrebarea mea este, de unde știi că-L vei găsi după trei zile? Nu tu controlezi timpul. El o face! Câteodată, El poate fii găsit în treizeci de minute, dar în alte dăţi în cinci zile sau chiar săptămâni! Moise a stat patruzeci de zile pe munte. Dumnezeu nu i-a spus anume să stea patruzeci de zile, dar Moise a știut că este nevoie să stea o vreme îndelungată pentru ca Dumnezeu să-i vorbească, oricât ar fi însemnat această perioadă. A fost dispus sa stea la dispoziţia lui Dumnezeu.

Ca să experimentezi pătrunderi regulate în rugăciune trebuie să renunţi la noţiunea timpului. Trebuie să dai la o parte rugăciunea programată. Stai înaintea lui Dumnezeu atâta vreme cât El dorește. Şi întotdeauna aminteșteţi ceva ce eu am menţionat deja: cu cât stai mai mult, cu atât te apropii mai mult; cu cât stai mai mult, cu atât câștigi mai mult teren. Şi cu cât ajungi mai aproape, cu atât mai flămând devii!

Un lucru pe care oamenii îl fac atunci când eșuează e că nu așteaptă destul timp ca Dumnezeu să le vorbească. După câteva minute petrecute în rugăciunea din curtea exterioară, își închid ochii, apoi deschid Biblia și pun degetul pe oricare pagină unde se deschide Biblia. Apoi citesc versetul pe care degetul lor l-a nimerit, afirmând că orice ar spune acel verset este ceea ce Dumnezeu le vorbește. Lucru acesta este demn de milă. De fapt nu este altceva decât a încerca să prezici viitorul. Orice vrăjitor poate face asta. Nu necesită nici un efort spiritual pentru a găsi versete în acest mod.

Trebuie să învăţăm să stăm îndeajuns în prezenţa lui Dumnezeu ca să auzim vocea Lui. Poţi să atingi acel nivel al rugăciunii în care ești atât de sigur pe ceea ce-ţi spune Dumnezeu încât ești în stare să spui întregii naţiuni: “Așa vorbește Domnul.” Ești sigur că ai auzit de la Dumnezeu. Şi negreșit ceea ce tu ai spus se va împlini. Dar dacă profeţești lucruri din mintea ta, nu se va întâmpla nimic și toţi vor ști că spui neadevăruri venite din mintea ta.

Inhalându-L pe Dumnezeu

Nivelul „a bate” al rugăciunii este așa de plăcut. Lucrurile acestei lumi își pierd total din valoare și atracţie. La acest nivel, Dumnezeu îţi arată gloria Sa și tu devii o persoană schimbată.

Conform versetelor din Exod 33:7-22, Moise a petrecut timp căutându-L pe Dumnezeu în numele poporului pe care-l conducea. La un moment dat din comuniunea Sa cu Dumnezeu, a fost atât de consumat de dorinţa de a experimenta gloria lui Dumnezeu încât a făcut următoarea rugăciune: “Arată-mi gloria Ta!” Ca răspuns, Domnul l-a ascuns într-o despicătură a unei stânci, iar apoi Şi-a lăsat gloria să treacă pe acolo. Moise literalmente l-a văzut pe Dumnezeu pe dinapoi!

După acea întâlnire, Moise a devenit un alt om. După ce a coborât de pe muntele Sinai, faţa sa radia de gloria lui Dumnezeu. El a vorbit cu Dumnezeu! L-a văzut pe Dumnezeu faţă în faţă! Când Îl întâlnești pe Dumnezeu în sanctuarul Său, în Sfânta Sfintelor, te îmbracă cu gloria Sa. Te golești de tine însuţi și Îl inhalezi pe Dumnezeu!

Satisfacţie totală

Este așa de minunat să te întâlnești faţă în faţă cu Dumnezeu! În acea întâlnire, tot ceea ce dorește fiinţa umană îi este furnizat în abundenţă. În acel loc omul devine întreg. Golul din lăuntru este umplut. Mulţi oameni, chiar și născuţi din nou, sunt goi pe dinăuntru dar cred că acel gol se poate umple de succesul material,etc. Nici vorbă! Doar manifestarea prezenţei lui Dumnezeu poate să umple acea goliciune lăuntrică. Şi când acest lucru se întâmplă, totul are sens.

Dumnezeu întotdeauna lucrează dinspre interior spre exterior. În primul rând se ocupă de inimă iar apoi de părţile noastre exterioare. Dacă o persoană este goală pe dinăuntru, ea nu se poate simţi împlinită.

Tăcere

Nivelul „a bate” al rugăciunii este între duhul nostru și Duhul Sfânt. De multe ori această comuniune este atât de profundă încât ea nu poate fi exprimată în cuvinte. Tăcerea este cea care predomină, și totuși ce plăcută este acea părtășie! Alte dăţi sunt lacrimi, lacrimi fără grai! Lacrimile de genul acesta pot însemna mult mai mult decât niște cuvinte. Este duhul nostru nevăzut care se află în comuniune cu Duhul lui Dumnezeu. Aceasta este înălţimea relaţiei.

Plânsul fără cuvinte al unei inimi este mult mai dorit decât cuvinte audibile fără inimă! În Sfânta Sfintelor era tăcere. Acolo se afla Dumnezeu! Dumnezeu era în control! Marelui preot, căreia i se permitea doar o dată pe an să intre acolo, nu avea voie să vorbească. Când Moise a mers pe muntele Sinai pentru a se întâlni cu Dumnezeu și gloria lui Dumnezeu a trecut pe lângă El, el nu a mai vorbit. El l-a văzut pe Dumnezeu; ce mai putea spune? Nu mai era nevoie să pună întrebări. Acum înţelegea.

Când Dumnezeu vorbește, nu mai trebuie să întrebi nimic! Un singur cuvânt de la Dumnezeu poate schimba viaţa unei persoane pentru totdeauna. Acea persoană își va aminti tot restul vieţii acel singur cuvânt. Vocea lui Dumnezeu nu este ca cea a omului. De aceea dacă Dumnezeu îi vorbește vreodată unei persoane, ea va dori să se reîntoarcă din nou și din nou la acel nivel al părtășiei unde Dumnezeu le vorbește.

Dorinţa lui Dumnezeu de a avea părtăşie

Omul a fost creat să aibă părtășie cu Dumnezeu. El a fost creat să locuiască tot timpul în prezenţa lui Dumnezeu. Iar Scriptura arată că și Dumnezeu dorește să aibă părtășie cu omul. Dumnezeu este Duh (Ioan 4:24). El caută închinători. Acest lucru înseamnă că El caută oameni cu care să aibă părtășie. Când Adam și Eva au păcătuit împotriva lui Dumnezeu și s-au ascuns de prezenţa Sa, Dumnezeu i-a întrebat, „Unde ești?” Dumnezeu întotdeauna a alergat către noi, așteptând să aibă părtășie cu noi. Deci, omul are nevoie de părtășie cu Dumnezeu și El de asemenea dorește să aibă părtășie cu omul, dar aceasta nu poate avea loc dacă omul nu continuă în rugăciune, trecând peste firea și tendinţele lui naturale, ajungând la locul în care Dumnezeu locuiește și se manifestă. Este posibil. Se poate întâmpla. Avem nevoie de aceasta. Trebuie s-o urmărim.

 

P. S. Dacă doriți să studiați mai în amănunțime tematica rugăciunii eficiente, urmăriți articolele care vor fi postate în cadrul acestei serii. De asemenea, puteți achiziționa cartea Rugăciunea înflăcărată eficientă, de Michael Kimuli, de aici: https://alfaomega.tv/librarie/rugaciune-mijlocire/rugaciunea-inflacarata-produs

Volumul este disponibil și în format digital: https://alfaomega.tv/librarie/rugaciune-mijlocire/rugaciunea-inflacarata-produs

Mai multe materiale despre comunicarea cu Dumnezeu vă stau la dispoziție aici: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/rugaciune-mijlocire

390 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.